VINGERTECHNIEKEN – GENOT

Gemiddeld doet 30% van alle vrouwen aan zelfbevrediging en doen dit 1 keer in de week. Dit kan met behulp van speeltjes of vingeren. Het gemiddelde ligt wel een stuk lager dan bij de mannen die aan zelfbevrediging doen.

Hoe moet je nu eigenlijk vingeren?

Voorbereiding op vingeren

Zorg ervoor dat je vinger voldoende nat is. Gebruik hiervoor een beetje speeksel ofย glijmiddel. Zorg er ook voor dat je nagels geen scherpe randen hebben.

Gevoelige plekjes bij het vingeren

Deย clitorisย is het gevoeligste lichaamsdeel voor stimulatie. Ga toch niet meteen op zoek naar de clitoris. Richt je aandacht op de plekjes in de omgeving en begin zachtjes te experimenteren.

Als je partner wat meer opgewonden is, kan ze het leuk vinden dat jij de clitoris stimuleert. Kijk hoe ze reageert: sommige vrouwen verkiezen รฉรฉn of meerdere vingers in de vagina en extra stimulatie

Vingertechnieken

Er zijn verschillende manier om te vingeren.

G-plek-vingertechniek

De g-plek is makkelijker te vinden als de vrouw haar knieรซn omhoog brengt. Breng je wijs-en middelvinger in de vagina. 3 tot 5 centimeter na de ingang maak je een โ€˜kom eens hierโ€™-beweging, in de richting van de voorkant van het lichaam. Daar kan je een sponzig, geribbeld plekje voelen.

Druk hier met je beide vingers zachter en harder op. Vrouwen krijgen soms het gevoel dat ze moeten plassen als ze hier gestimuleerd worden. Door snelle heen- en weerbewegingen te maken kan er soms vrouwelijke ejaculatie optreden.

Twist and shout-vingertechniek

Bij deze vingertechniek wordt vooral de clitoris gestimuleerd. Je hoeft bij deze techniek enkel je duim en wijsvinger te gebruiken.

Laat je duim aan de ene kant en wijsvinger aan de andere kant van de vagina glijden. Als je bovenaan bent druk je beide vingers tegen elkaar boven het voorhuidje van de clitoris. Ga langzaam terug naar beneden en herhaal de techniek.

Klok-vingertechniek

Bij deze vingertechniek moet je je voorstellen dat de vagina een klok is, te beginnen bij de clitoris en te eindigen bij de anus. De clitoris is 12 uur, de anus 6 uur. Je stimuleert per ingebeeld uur een ander plekje van de vagina.

Door te schommelen met je arm en hand en de druk af te wisselen wordt bijna de hele vagina van je partner gestimuleerd.

Laat je linkerhandpalm rusten op haar buik.

Bij 12 uur (de clitoris) breng je de rechterduim in de vagina tot je met het topje van je vinger tegen de onderkant van het schaambeen drukt.

Schommel een aantal seconden met je arm en hand heen en weer.

Verschuif dan je duim naar 1 uur enzovoort tot je aan 7 uur komt. Verwissel je duim met je wijsvinger en vervolg het schommelen tot je opnieuw bij 12 uur (de clitoris) bent.

V-vingertechniek

Je gebruikt drie vingers bij deze techniek.

Leg je hand op haar vagina. Duw met je wijs- en middelvinger van je linkerhand de binnenste schaamlippen uit elkaar, je vingers vormen een v-vorm. Met de middelvinger van je rechterhand kan je de binnenzijde strelen. Je kan op- en neergaande glijbewegingen met het topje van je rechtermiddelvinger maken of haar penetreren met je vingers.

 

Draaien en pompen-vingertechniek

Voor โ€˜draaien en pompenโ€™ heb je slechts รฉรฉn hand nodig en focus je op de vaginale opening als stimulatie.

Breng een vinger in de vaginale opening en maak zachte draaiende en pompende bewegingen met je vinger.

  

Twee vingers-vingertechniek

Met deze vingertechniek stimuleer je zowel de binnenste schaamlippen als de clitoris.

Plaats je duim en wijsvinger vlak boven de clitoris, op de binnenste schaamlippen. Maak draaiende bewegingen terwijl je naar beneden gaat. De clitoris zit tussen je vingers, dus als je partner het wil kan je er rustig in knijpen. Werk langzaam naar beneden toe. Je kan het gebied aan de top van de vulva, boven de clitoris en de binnenste schaamlippen prikkelen.( delen van deze tekst werden overgenomen van Allesoverseks.be)

Winkelwagen