TaNTRA SEKS : ontspanning en bewijstzijn

Wil je eens wat nieuws uitproberen? Of heb je zin om na een drukke werkweek in rustige ontspanning? Probeer dan zeker Tantra seks! Mindfulness tijdens de gemeenschap. Tantra draait om contact hebben met elkaar en zoals bij mindfulness, in het β€˜hier en nu’ zijn. Je begint dus niet met het opbouwen van spanning of het versterken van de opwinding.

Je focust op de ervaring als belangrijker dan het eindpunt, je orgasme. Diep ademen, elkaar aanraken en masseren helpen om te ontspannen.

Bij tantraseks komt er geen orgasme aan te pas.

Een oneindig voorspel

Bij het begin tantraseks is vooral ontspannen. Je schakelt alle prikkels uit. 

Als je aan tantra doet, werk je niet met stevige stimulaties. Wel met subtiele, zachte aanrakingen. Je omklemt bijvoorbeeld de basis van de penis met je hand en laat die daar rusten. Of je stimuleert heel zacht de tepels bij het meisje met één vinger.

Tijdens de gemeenschap is de penetratie traag. De man gaat niet stoten meer meer bewegingen maken met de heup en bekken die draaien. 

Standjes

Je kan een vorm van penetratie toepassen waarbij je de diepste plek in de vagina (ook Liefdestuin genoemd) bereikt.

  1. In het missionaris-standje gaat de man dan voorzichtig diep in de vagina.
  2. Wanneer jullie het gevoel hebben dat hij met de top van de penis het verste punt van de vagina heeft bereikt, trekt hij vervolgens een millimeter terug.
  3. Vervolgens richt hij zijn aandacht op de top van de penis en blijft hij zonder te bewegen of druk uit te oefenen op deze plek.
  4. Beiden ademen vervolgens diep.

Dit kan volgens de tantravisie een heel intense ervaring zijn.

Nog enkele tips

  • Adem langzaam en diep in. 
  • Laat je bewegingen tijdens seks vloeiend en rustig zijn en niet zozeer hard en stotend. Je kunt elkaar strelen, masseren, knuffelen, omhelzen,…
  • Maak tijdens de seks regelmatig oogcontact. 
  • Vertel de ander wat je voelt

Speeltjes voor tijdens de tantra seks

Winkelwagen