Sekstoys

De taboe rondom seks verdwijnt steeds meer en de ‘sekstoy’ is ondertussen een opgekomen term die bij vrijwel iedereen bekend is. Zo gebruikt 85% van de Nederlandse vrouwen wel eens een sekstoy, met op nummer 1 de vibrator. Waarom is er ΓΌberhaupt een taboe op seks en wat is er nou zo leuk aan een sekstoy?

Taboe

In 2020 bestaan nog veel taboe’s, waaronder een taboe op seks. Zo bestaat een taboe op het praten over seks in het algemeen, een taboe op het vallen op het zelfde geslacht. Deze taboe’s hebben verschillende oorzaken, waaronder normen van een samenleving, geloof of simpelweg te verlegen om erover te praten. 

Nu kan je je afvragen of de taboe’s rechtvaardig zijn. De taboe op seks in het algemeen of het vallen op hetzelfde geslacht zijn de meningen over verdeeld. De een zegt dat erover praten ervoor zorgt dat jongeren steeds sneller overgaan op seksuele handelingen, waar de andere zegt dat juist het praten ervoor zorgt dat jonge zwangerschappen of het overbrengen van SOA’s sneller worden voorkomen. Ook het vallen op het zelfde geslacht wordt in veel normen van bepaalde samenlevingen gezien als een taboe. Dit is overigens een taboe die steeds meer verdwijnt. 

Doordat niet veel mensen openlijk durven te spreken over seks, durven ook niet veel mensen te spreken over het gebruik van sekstoys. Dat terwijl 85% van de Nederlandse vrouwen wel eens een sekstoy gebruikt. Ook mannen gebruiken wel eens een sekstoy of zijn enorm nieuwsgierig naar een sekstoy, maar schamen zich om erover te praten of iets te kopen. 

Sekstoys

Een sekstoy is een apparaat (soms elektronisch) die gebruikt wordt voor seksuele stimulatie. Er bestaan vele soorten sekstoys, zoals: een dildo, een vibrator, cockringen, maar ook pocketpussy’s. Er bestaan sekstoys in allerlei soorten, maten en kleuren. Ze worden om vele verschillende redenen gebruikt. Mensen gebruiken ze om meer avontuur te beleven tijdens de seks met hun partner, maar ook om medische redenen waarbij een penispomp aan te pas moet komen om te helpen bij een erectie. 

Winkelwagen