HOE REINIG IK MIJN SEKSSPEELTJE

Op het moment dat je een seksspeeltje aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Ook is het schoonmaken van jouw speeltjes erg belangrijk, omdat je zo nare infecties en zelfs soa’s kunt voorkomen. In deze blog leggen wij jou uit wat je beter wel en niet kunt doen bij het schoonmaken van jouw seksspeeltjes.

Een speciale cleaner voor jouw sextoy

Er zijn speciale toycleaners verkrijgbaar voor het schoonmaken van jouw seksspeeltje. Deze toycleaner kun je gemakkelijk gedoseerd aanbrengen op jouw seksspeeltje. De toycleaner gaat schimmel, nare geurtjes en bacteriΓ«n tegen. Zo kun je lang genieten van jouw speeltje.

De beste manier om jouw speeltje te reinigen is door de toycleaner aan te brengen op jouw speeltje en het vervolgens met een doekje over jouw speeltje heen te wrijven. De toycleaner moet ongeveer een minuut lang inwerken. Hierna kun je gemakkelijk je speeltje afspoelen onder de kraan. Droog jouw speeltje vervolgens af, en hij is weer helemaal klaar voor gebruik.  

Water en zeep

Speeltjes van siliconen, hard plastic, metaal of glas zijn het makkelijkst schoon te maken. Deze kan je namelijk gewoon schoonmaken met wat water en zeep. Je hoeft geen speciaal desinfecterend middel daarvoor te gebruiken. Kijk wel uit met jouw speeltjes die niet water dicht zijn. Deze kan je beter afspoelen onder de kraan en vervolgens gelijk afdrogen.

Vooraf schoonmaken

Het kan geen kwaad om jouw seksspeeltje zowel voor als na jouw avontuurtje schoon te maken. Er kan namelijk allemaal stof en andere viezigheid op jouw speeltje komen als je hem niet in de originele verpakking opbergt.

Vergeet jouw speeltje ook vooral niet achteraf schoon te maken zodat die net opgeborgen kan worden.

Winkelwagen