CLITORIS- WAT IS DAT NU EIGENLIJK

Iedereen spreekt van de clitoris maar wat is dit nu eigenlijk? 

De clitoris is de meest gevoelige plekje bij een vrouwenlichaam. De clitoris zit tussen de schaamlippen en wordt ook wel kittelaar of clit genoemd. 

Als de clitoris wordt gestreeld of gelikt, wordt deze groter. Er ontstaat een lekker gevoel in je lichaam. Bij langer wrijven kun je een orgasme krijgenΒ (klaarkomen).Β Dit werkt natuurlijk alleen als je in de stemming bent en vrijt met iemand die je opwindend vindt. Er kunnen ookΒ speeltjesΒ gebruikt worden die speciaal zijn ontwikkeld voor de clitoris;Β 

De meeste onder ons denken dat de clitoris enkel uit het gedeelte bestaat dat we zien. Eigenlijk is het orgaan veel groter, het grootste gedeelte van de clitoris zit aan de binnenkant van je lichaam. Niet zo lang geleden werd ook ontdekt dat de G-plek een onderdeel is van de clitoris.

Bekijk en voel  het zelf maar eens: 

  • Het buitenste deel van de clitoris is een roze bolletje, ongeveer tussen de 3 en 8 millimeter groot. Dit heet het eikeltje van de clitoris.
  • Dit eikeltje zit aan de bovenkant van de binnenste schaamlippen. Precies op het punt waar deze 2 lippen bij elkaar komen.
  • Het zit verscholen achter een voorhuid, ook wel hoedje genoemd.

Kussentje:

De binnenkant van de clitoris is eigenlijk een soort kussentje tijdens de gemeenschap. Vanaf het meisje opgewonden is wordt er heel wat bloed gepompt naar de clitoris. De zwellichamen gaan opzwellen zoals bij de jongens hun penis. Doordat de clitoris een kussentje is heb je geen pijn tijdens het vrijen wanneer je opgewonden bent.

Winkelwagen