Vaginisme

Seks -

Vaginisme

Heb je al eens gehoord van vaginisme of heb jezelf last van vaginisme? Heel wat vrouwen in België en Nederland lijden aan dit fenomeen. 

Vaginisme betekent eigenlijk dat er niks kan worden ingebracht in de vagina; dit gaat van penis, tampon, vinger tot zelfs een wattenstaafje. Het doet pijn of het lijkt dat de vagina zeer nauw is! Voor deze dames die hieraan lijden moet dit enorm frustrerend zijn omdat hun lichaam ook naar seks hunkert met penetratie. Of het kan er ook voor zorgen dat de relatie onder druk komt te staan. 

De oorzaak is hoofdzakelijk het mentale aspect, dit kan komen door een gebeurtenis die eerder heeft voorgedaan of bang is om seks te hebben. Niettegenstaande kan vaginisme ook iets lichamelijks zijn. Als de oorzaak vooral mentaal is kan er hieraan gewerkt worden zodat het vaginisme toch vermindert of helemaal weg gaat.

Het belangrijkste is dat de vrouw weet waardoor het trauma is ontstaan en hierover open kan spreken met iemand professioneel, geliefde, goede vriending. Daarna kan je verder om een methode te kiezen die het best bij jou past! 

Eerst en vooral praten met je geliefde over je vaginisme is het belangrijkste. Vooral als je vaginisme hebt door je onzekerheid over je bedprestaties of hoe je eruit ziet,... Door erover te praten kan je gaan ontstpanenn waardoor je bekkenbodemspieren zich gaan ontspannen. 

NEEM TIJD

Als jullie elkaar begrijpen kan je een stapje verder gaan. Je zorgt voor een moment waar je veel tijd hebt, dat er geen haast is! Er is een relaxte sfeer, maak de ruimte gezellig met kaarsjes, muziek en een geurtje. Daarna begin je aan het voorspel dat eigenlijk voor elke vrouw belangrijk is, ook al lijdt die niet aan vaginisme. Tijdens het voorspel kan je massage geven aan elkaar en warm bad nemen, strelen,...Het voorspel kan je nog altijd met lingerie. 

Je kan de man bevredigen door op de penis te zuigen. De partner kan vingers in jouw mond plaatsen,... zodat je de penetratie die normaal gezien volgt vergeten. Indien het verschillende keren hier eindigt is zeker geen probleem. 

VOLGENDE STAP

Als je er klaar voor bent kan je beginnen oefen met penetratie. Als je vooral de vagina wat wil rekken doordat die zeer nauw is en daardoor pijn ervaart kan je beginnen met kleine diameter en steeds vergroten. Hou wel in het achterhoofd forceer het niet en laat je lichaam wennen. Doe dit wel zelf zodat jij alle controle hebt en kan stoppen wanneer het niet meer prettig is.

Onderstaande producten kan je hiervoor gebruiken : 

                               

Inspire vaginisme dildo set                                    Sinner metalen dilator 4 stuks

Indien je het allemaal toch niet onder controle hebt of het trauma te groot is zoek zeker hulp! Er zijn heel wat vrouwen die dit fenomeen hebben en wees er niet onzeker over!  

ZOEK HULP

Indien je het toch allemaal niet onder controle hebt ga zeker met iemand praten je hierbij kan helpen! Je bent zeker niet de enigste die hulp zoekt. 

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd