Anaal

De een houdt er van en de ander wil er totaal niks van weten, anale seks.  Wat is anale seks nou precies en wat kan je doen om het wat aangenamer te maken? Dat lees je in deze blog!

Wat is anale seks?

Anale seks is een vorm van seks dat plaats vindt via de anus. Dit kan worden bedreven door zowel mannen als vrouwen. Anale seks kan heel breed worden geΓ―nterpreteerd. Het kan namelijk plaats vinden door:

  • Orale seks, ook wel rimmen genoemd;
  • Penetratie;
  • Vingeren.

Anale seks is een vorm van seks die in de loop der tijden steeds normaler is geworden. Uit onderzoek is gebleken dat in 2018 43 % van de mannen en 37 % van de vrouwen ervaring heeft met anale seks. De een heeft seks en gebruikt daar zijn of haar eigen lichaamsdelen voor, maar het is ook mogelijk om hier een seksspeeltje voor te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn buttplugs, dildo’s en vibratoren. 

Hoe pak je het aan?

Stel je bent heel erg nieuwsgierig naar anale seks of je wilt het wel graag, maar het doet zeer. Wat kan je dan proberen? Hieronder worden een aantal tips gegeven.

Communicatie

Een belangrijk aspect bij anale seks is communicatie. Het is enorm belangrijk dat je communiceert over wat je verwacht van de ander, maar ook wat je sekspartner verwacht. Geef hierbij ook duidelijk de grenzen aan.

Hulpmiddelen

Een goede hulpmiddel voor anale seks is anale glijmiddel. Deze glijmiddel is dikker dan normale glijmiddelen en zorgt er daarmee voor dat het minder stroef wordt. Daarbij zijn er ook glijmiddelen die er voor zorgen dat de spieren wat meer ontspannen. Een voorbeeld hiervan is de “backdoor ontspannende anaalgel”. Deze is op onze site te vinden bij de anale glijmiddelen onder de drogist.

Naast glijmiddelen kan er ook gebruik worden gemaakt van sekstoys. Anale dildo’s of buttplugs kunnen bijvoorbeeld helpen bij de stimulering van de anus tijdens het voorspel. 

HygiΓ«ne

Veel mensen willen geen anale seks omdat ze het niet hygiΓ«nisch vinden of omdat ze bang zijn dat de boel vies wordt. Voordat je begint met de seks is het verstandig om met behulp van een anale douche de anus schoon te spoelen, zodat de kans kleiner wordt dat het vies wordt.  

Communiceer, gebruik sekstoys en hulpmiddelen, maar het belangrijkste is dat je ervan geniet en dat het een avontuur is waar je met leuke herinneringen op terug kan kijken. 

Winkelwagen